Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet logo

Talks på Toppen - Immunsystemet og vacciner


Talks på Toppen - Immunsystemet og vacciner


Mærsk Tårnet by night. Foto: C.F. Møller/Adam Mørk

Talks på Toppen af Mærsk Tårnet


Cocktails, udsigt og inspirerende foredrag om sundhedsvidenskab på 15. etage af Mærsk Tårnet.

Talks på Toppen er en serie inspirerende foredrag om sundhedsvidenskabelig forskning, der bliver afholdt på 15. sal i Mærsk Tårnet. Arrangeret af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.


Immunsystemet og vacciner 

Hvorfor er vores immunsystem både en ven og en drillepind? Hvilke sygdomme har slået flest mennesker ihjel? Og hvordan virker en vaccine? I vores talk om immunsystemet og vacciner stiller professor i immunologi og infektionssygdomme, Jan Pravsgaard, skarpt på, hvordan kroppens forsvar fungerer.

I den første del af talken vil Jan Pravsgaard give en introduktion til immunsystemet og det funktion og komme ind på, hvorfor viden om immunsystemet er afgørende for, at vi kan finde de rigtige donorer.

I anden del af talken tager vi fat på vaccinernes store betydning for vores sundhed. Hvordan virker de, og hvor langt er forskningen på området? Vi kommer også ind på, hvordan moderne forskning kan forudsige hvilke typer influenza, som vi hvert år håber at undgå med vaccinationer. 

I pausen vil der være mulighed for at få en snak eller en autograf af forskerne, mens der serveres en drink. Der vil også være en alkoholfri variant :-) 

Foredraget er på dansk.


Praktisk information

Tid:
Torsdag den 20. februar 2020 kl. 19:00-21:00 (døre åbner kl. 18:45 - Hovedindgangen Blegdamsvej 3B)

Sted: Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 125 kr. (inkl. drink)

Tilgængelighed:
Der er elevatoradgang og fladt gulv alle steder i bygningen. Hvis du er gangbesværet eller kørestolsbruger, så informér os gerne på forhånd.

Transport: Hvis du er på cykel, kan du parkere i et af de mange cykelstativer på campusområdet. Bilister parkerer på Blegdamsvej, Nørre Allé eller anden nærliggende vej efter de der gældende regler. Bus 1A kører på Blegdamsvej (stoppested: Skt. Hans Torv eller Rigshospitalet Syd), og 6A på Tagensvej (stoppested: Rigshospitalet Syd).


Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

maersktower@sund.ku.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

maersktower@sund.ku.dk