Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet logo

Videnskabsperformance – hjernens mysterier (3:3) - Hjernesygdomme 'AFLYST' Aflyst


Videnskabsperformance – hjernens mysterier (3:3) - Hjernesygdomme 'AFLYST' Aflyst
Videnskabsperformance – hjernens mysterier

Få et sjældent indblik i menneskets mest gådefulde organ, hjernen, når Københavns Universitet inviterer indenfor til forskning i nyt format. 

I en nyskabende blanding af livemusik, lydeffekter og sanselige fortællinger deler universitetets forskere ud af deres nyeste viden inden for hjerneforskning. Til alle tre arrangementer vil journalisterne bag podcasten ”Død og Diagnose” sammen med lektor Adam Bencard kaste et historisk lys på de videnskabelige resultater inden for dagens emne. I pausen er der mulighed for at teste din egen hjernes finurligheder.

Hjernesygdomme, stamceller og fremtidens behandlinger

Vores hjerner styrer os, men det er kun de færreste af os, der egentlig ved hvordan. Bliv klogere på det uendeligt store arbejde, din hjerne udfører, hver gang du tager et enkelt skridt. 

I anden akt tager vi et kig på, hvordan man gennem historien har behandlet hjernesygdomme, og til sidst kigger vi fremad, når vi sætter stamceller under lup. Kan man bruge stamceller til at behandle parkinsons, og hvor langt er forskningen på området?

I pausen vil der blive serveret bobler og petitfours.

Arrangementet er på dansk.

Deltagende forskere:
Professor Ole Kiehn, Institut for Neurovidenskab
Lektor Agnete Kirkeby, Institut for Neurovidenskab

Praktisk information

Tid: Søndag d. 27. september 2020 kl. 14:00-16:00 (døre åbner kl. 13:45 - Hovedindgangen Blegdamsvej 3B)

Sted: Jerne Auditoriet i Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 150 kr.

Tilgængelighed:
 Der er elevatoradgang og fladt gulv alle steder i bygningen. Hvis du er gangbesværet eller kørestolsbruger, så informér os gerne på forhånd.

Transport: Hvis du er på cykel, kan du parkere i et af de mange cykelstativer på campusområdet. Bilister parkerer på Blegdamsvej, Nørre Allé eller anden nærliggende vej efter de der gældende regler. Bus 3A kører på Blegdamsvej (stoppested: Skt. Hans Torv eller Rigshospitalet Syd), og 6A på Tagensvej (stoppested: Rigshospitalet Syd).

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

maersktower@sund.ku.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

maersktower@sund.ku.dk