Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Talks på Toppen - Stamcellernes gådefulde univers


Arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
+45 93565804
maersktower@sund.ku.dk

Mærsk Tårnet by night. Foto: C.F. Møller/Adam Mørk

Talks på Toppen af Mærsk Tårnet


Cocktails, udsigt og inspirerende foredrag om sundhedsvidenskab på 15. etage af Mærsk Tårnet.

Talks på Toppen er en serie inspirerende foredrag om sundhedsvidenskabelig forskning, der bliver afholdt på 15. sal i Mærsk Tårnet. Arrangeret af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Stamcellernes gådefulde univers 

Hvad er en stamcelle, og hvordan arbejder forskerne med at styre de fascinerende celler, så de kan bruges til at reparere kroppen? Hvor langt er vi fra at kunne bruge stamcellerne til behandling af sygdomme?

Lektor og forsker i stamceller Agnete Kirkeby fortæller, hvor langt forskningen er kommet inden for de gådefulde celler og hvilke sygdomme, vi måske i fremtiden kan behandle ved hjælp af stamceller.

Som eksempel zoomer Kirkeby ind på hjernen. Hun tager os med ind i kroppens mest komplicerede organ til en præsentation af, hvordan stamceller kan bruges til at reparere hjernen, som for eksempel i tilfældet med Parkinsons sygdom.

Foredraget er på dansk.

Praktisk information

Tid:
 Torsdag den 23. maj 2019 kl. 19:00-21:00 (døre åbner kl. 18:45 - Hovedindgangen Blegdamsvej 3B)

Sted: Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 125 kr. (inkl. drink)

Tilgængelighed:
Der er elevatoradgang og fladt gulv alle steder i bygningen. Hvis du er gangbesværet eller kørestolsbruger, så informér os gerne på forhånd.

Transport: Hvis du er på cykel, kan du parkere i et af de mange cykelstativer på campusområdet. Bilister parkerer på Blegdamsvej, Nørre Allé eller anden nærliggende vej efter de der gældende regler. Bus 3A kører på Blegdamsvej (stoppested: Skt. Hans Torv eller Rigshospitalet Syd), og 6A på Tagensvej (stoppested: Rigshospitalet Syd).


Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
+45 93565804
maersktower@sund.ku.dk