Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Talks på Toppen - Forbrydelsers synlige og usynlige spor


Arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
+45 93565804
maersktower@sund.ku.dk

Mærsk Tårnet by night. Foto: C.F. Møller/Adam Mørk

Talks på Toppen af Mærsk Tårnet


Cocktails, udsigt og inspirerende foredrag om sundhedsvidenskab på 15. etage af Mærsk Tårnet.

Talks på Toppen er en serie inspirerende foredrag om sundhedsvidenskabelig forskning, der bliver afholdt på 15. sal i Mærsk Tårnet. Arrangeret af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Forbrydelsers synlige og usynlige spor – en introduktion til retsmedicin

Uhyggelige mord, blå blink og krimiserier. De fleste forbinder retsmedicin med skræmmende forbrydelser, men hvordan ser hverdagen i virkeligheden ud? Få et kig ind i en ellers lukket verden og hør, hvordan man på Retsmedicinsk Institut hjælper med at afdække spor, der kan be- eller afkræfte, om der er sket noget kriminelt.

Afdelingsleder på Retsgenetisk Afdeling Bo Thisted Simonsen fortæller, hvordan retgenetikere hjælper politiet med DNA-prøver, og hvad DNA måske kan bruges til i fremtiden. Afdelingsleder på Retspatologisk Afdeling Jytte Banner giver et indblik i, hvordan de døde kan give oplysninger om det liv, der er levet, og hvad der skete op til dødsfaldet.

Adjunkt og retskemiker Marie Mardal giver bl.a. en introduktion til hvilke udfordringer, det giver at arbejde med kemiske undersøgelser i et foranderligt marked af illegale rusmidler, hvor der konstant udvikles til nye euforiserende stoffer.

Foredraget er på dansk.

Praktisk information

Tid:
 torsdag den 11. april 2019 kl. 19:00-21:00 (døre åbner kl. 18:45 - Hovedindgangen Blegdamsvej 3B)

Sted: Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 125 kr. (inkl. drink)

Tilgængelighed:
Der er elevatoradgang og fladt gulv alle steder i bygningen. Hvis du er gangbesværet eller kørestolsbruger, så informér os gerne på forhånd.

Transport: Hvis du er på cykel, kan du parkere i et af de mange cykelstativer på campusområdet. Bilister parkerer på Blegdamsvej, Nørre Allé eller anden nærliggende vej efter de der gældende regler. Bus 3A kører på Blegdamsvej (stoppested: Skt. Hans Torv eller Rigshospitalet Syd), og 6A på Tagensvej (stoppested: Rigshospitalet Syd).


Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
+45 93565804
maersktower@sund.ku.dk